چرا رشته علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر تفاوت دارد؟
در حقیقت مهندسی کامپیوتر را می توان جدا از علم کامپیوتر در نظر گرفت. ممکن است که پیش نیاز شغلی مهندسین کامپیوتر چه در گرایش نرم افزار و چه شاخه سخت افزار، آشنایی با علوم کامپیوتر باشد منتهی اصولاً علوم کامپیوتری با نظریه ها و شیوه هایی ارتباط دارد که به رایانه ها و سیستم های نرم افزاری مرتبط است، حال آنکه رشته مهندسی کامپیوتر به موضوعات عملی تعیین مشخصات، تحلیل، پیاده سازی و تولید نرم افزار و یا اجزای فیزیکی رایانه و سخت افزار مربوط می شود. هرچند این نکته نباید فراموش شود که مهندسی کامپیوتر و علم کامپیوتر ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و توسعه علم کامپیوتری نیازمند پیشرفت دانش نرم افزاری و یا سخت افزاری است.
فرق رشته علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر
رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر دو رشته متفاوت هستند که در دانشگاه های کشور تدریس می گردند و در سال های اخیر توانسته اند نظرات علاقمندان بسیاری را به خود جلب کنند. ارتباط تنگاتنگی که میان رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر وجود دارد ممکن است موجب شود عده ای این دو حوزه را یکی تلقی کنند در حالی که علی رغم شبهات های بسیار تفاوت های عمیقی باهم درند.
در حقیقت رشته علوم کامپیوتر پیش از از اختراع رایانه و هنگامی که انسان جهت سرعت بخشیدن به محاسبات، از الگوریتم ها استفاده کرد، شکل گرفته است. علوم کامپیوتر بیشتر به الگوریتم ها مرتبط می باشد و واسطی میان کامپیوتر و ریاضی است. هدف از تحصیل و پیدا کردن تخصص در این رشته این است که سریع ترین، کاربردی ترین و دقیق راه جهت حل مسائل را بیابیم.
رشته مهندسی کامپیوتر برای نخستین بار در سال ۱۹۷۲ در دانشگاه کلیولند ایجاد گردید.
وظایف و مهارت های فرصت های شغلی در دو رشته علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر
علاقه به ریاضیات و اطلاعات عمومی حوزه فناوری از مهارت های مهمی است که یک کارشناس علوم کامپیوتر باید از آن ها بهره مند باشد. از آنجایی که در رشته علوم کامپیوتر تغییرات مداوم و رشد سریعی صورت می گیرد در نتیجه کسی که می خواهد متخصص علوم کامپیوتر شود باید از مهارت یادگیری مداوم زبان ها، توابع کتابخانه ای، برنامه ها، نرم افزارها و ویرایشگرهای کد جدید برخوردار باشد.
این موارد وظایف و مهارت های کلی دو رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر بود و طبیعتاً برای هر فرصت شغلی در این رشته ها به مهارت های تخصصی آن شغل نیاز است.
بررسی بازار کار رشته های علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر
فرصت های شغلی رشته علوم کامپیوتر در ایران دقیقاً مشخص نشده است. کارشناسان علوم کامپیوتر غالباً در شرکت های طراحی سیستم های کامپیوتری و یا سازمان های تحقیقاتی استخدام می شوند اما در ایران به جهت کمبود موقعیت شغلی برای متخصصین رشته علوم کامپیوتر در زمینه تخصصی خود بازار کار این رشته به فرصت های شغلی مهندسی کامپیوتر شبیه شده است.