اگر نگاهی به بزرگان مدیریت بیندازیم خواهیم دید که بیشترشان از رشته های دیگر تحصیلی وارد مدیریت شدند و باعث رشد و شناخته شدن خود شدند ، اما در اینجا می خواهیم به مشاهیر مدیریتی که واقعاً در رشته مدیریت تحصیل نمودند و پیشرفت کردند را برای شما بیاوریم.
فرانک و لیلیان گیلبرت (Frank & Lillian Gilbert)
فرانک گیلبرت متولد سال 1868 در فیرفیلد آمریکا. وی دارای دکترای مدیریت و روانشانسی بود. همچنین در کار ساخت و ساز بود و همسر وی یعنی لیلیان گیلبرت دارای دکترای مدیریت بود. علت اینکه همیشه اسم این دو نفر با هم آورده میشود این است که یک موسسه مشاوره مهندسی به نام خودشان راه اندازی کردند.
هرچند گیلبرت همکاری بسیار زیادی با تیلور داشت اما یک تفاوت تفکری اساسی با وی داشت و آن هم این بود که بر عکس تیلور که سمبل ساعت زمان سنجی برای افزایش سرعت کار بود، گیلبرت برروی حرکات انسان و چگونگی انجام راحتتر و بهتر آن تمرکز داشت. کلا گیلبرتها را میتوان بنیانگذار دانش ارگونومی هم دانست.
فرانک در سال 1924 و لیلیان در سال 1972 از دنیا رفتند.
کلیدواژه شهرت: زمانسنجی و حرکتسنجی. اولین موسس جامعه مدیریت علمی
راسل ایکاف (Russell L. Ackoff)
بسیاری از اندیشمندان دنیای مدیریت معتقدند که در میان معاصران هیچکس به اندازه ایکاف بر اندیشههای مدیران تاثیر نگذاشته است. در یک کلام میتوان ایکاف را یکی از بزرگترین فیلسوفان مدیریت (دارای نظریات فلسفی در مدیریت) دانست. برخی هم از او به نام مرد رنسانس یاد میکنند.
وی متولد سال 1919 در فیلادلفیا آمریکا است. وی استاد علوم مدیریت دانشگاه پنسیلوانیا بود. همچنین در سال های 1989 تا 1995 استاد بازاریابی دانشکده واشنگتن بود. ایکاف در سال 1941 در رشته معماری فارغالتحصیل شده و در سال 1947 دکترای فلسفه را از دانشگاه پنسیلوانیا گرفت. نویسنده بیش از 22 کتاب مرجع و باارزشی مدیریتی از جمله (احیای اقتصاد غرب، برنامهریزی تعاملی و طرح آرمانی) بود. نویسنده بیش از 200 مقاله علمی. رییس پیشین جامعه تحقیق در عملیات آمریکا بوده است.
دارای دکترای افتخاری از دانشگاههای: لنکستر انگلستان، واشنگتن، نیوهاون، پونتیفیکا پرو، لینکلن شایر و هامبرساید انگلستان و همچنین عضو آکادمی علوم طبیعی روسیه.
در سال 2000 به افتخار وی، مرکز ایکاف را برای مطالعات سیستمهای پیچیده در دانشگاه پنسیلوانیا تاسیس کردند.
وی در بیش از 350 شرکت و 75 آژانس دولتی در آمریکا و سایر نقاط جهان تجربه، تحقیق، مشاوره یا آموزش داشته است.
وی بنیانگذار «رویکرد انقلابی در برنامه ریزی» و نظریه پرداز «برنامه ریزی تعاملی» است. ایکاف بر این باور است که «برنامه ریزی تعاملی» ابزاری برای کنترل تغییر و آثار آن و افزایش سرعت سازگاری با دگرگونی هایی است که قادر به کنترل شان نیستیم. این تغییرات، پیوسته از عصر ماشین تا عصر کنونی - که او آن را «عصر سیستم ها» مینامد - ادامه داشته. اندیشه برتر در عصر ماشین که به مدت 400 سال بر دنیای غرب حکومت کرد، «تفکر تحلیلی» مبتنی بر تجزیه و تحلیل بود. در حالی که تفکر نوین، «تفکر ترکیبی» است که در آن، تمامی روابط متقابل اجزا یک سیستم در قالب کلیت و تمامیت سیستم دیده میشود، بدون آنکه اجزای مستقل آن به صورت انفرادی و جدا از سیستم، معنا داشته باشد. در این نوع رویکرد فکری، شناخت از کل به جزء پیش میرود و نوعی «کل نگری» حاکم می شود.
در کل ایکاف یکی از پیشبرندههای تفکر سیستمی است.
وی درسال 2009 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: فلسفه مدیریت، تفکر سیستمی و برنامهریزی تعاملی
مردیت بلبین (Meredith Belbin)
متولد 1936 در انگلستان. دارای دکترای روانشانسی مدیریت و استاد افتخاری دانشگاه هاروارد. وی تئورسین و نظریه پرداز "سازندگان تیمی" (Team Builder) است که خیلی از اندیشمندان ، او را پدر کارتیمی میدانند. در دهه 1980 کتاب های پایهای کارتیمی از جمله "ساختار آینده سازمانها" و "بعد از کارگروهی" و "مدیریت تیمها"را منتشر کرد.
تست بلبین یکی از معروفترین تستهای مدیریتی مخصوص شناخت نقش افراد در تیمهاست که در بخش مدیریت شخصی این سایت موجود است.
کلیدواژه شهرت: کارتیمی
بیل اسمیت (Bill Smith)
بیل اسمیت (1929- 1993) پدر شش سیگما نامیده شده است. وی در نیویورک به دنیا آمد و در سال 1952 از U.S.Naval Academy فارغ التحصیل شد و در دانشگاه Minnesota (دانشکده مدیریت که اکنون به نام Carlson School of Management شناخته می شود) تحصیل کرد. در سال 1987 بعد از 35 سال کار در زمینه ی مهندسی و تضمین کیفیت، وی به شرکت "موتورولا" پیوست و به عنوان نائب رئیس و مدیر ارشد تضمین کیفیت برای بخش محصولات موبایل مشغول به خدمت شد.
بیل اسمیت سال هایی را برای متقاعد کردن مدیران "موتورولا" در رابطه با پروسه ی جدید کنترل کیفیت خود (که شش سیگما نامگذاری نموده بود) سپری کرد.
شش سیگما، سیکل مدیریت کیفیت جامع است که در نهایت برای شرکت "موتورولا" بیلیون ها دلار به ارمغان آورد.
کلیدواژه شهرت: مبدع شش سیگما (6Sigma)