عمده ای از دلایل پایان دادن روابط میتونه خسته شدن یا مثلا به فکر دیگران بودن میتونه باشه در هر صورت یک وابستگی میتونه بین آدم ها بوجود بیاد یا که میتونه خاطراتی در ذهن و مغز ما باشه که هیچگاه از یادمون نره ما باید یه فکری کنیم که این خاطره یه جوری باشه که مثبتانه از ذهنتون کلی پاک بشه . تنهایی خوبه ولی نه بیش از حدی که داره
راهکارها
نخست
قبل از هر چیز، از پایان دادن ارتباط مطمئن شوید. به تمام دلایل خود برای قطع ارتباط خوب فکر کنید؛ سعی کنید هم با منطق و هم احساستان تصمیم بگیرید و از تصمیمهای عجولانه و صرفا احساسی دوری کنید. این مرحله بسیار اساسی است، زیرا در صورتی که در اینجا نتوانید خوب خودتان را قانع کنید، بعدا دچار مشکل میشوید.
با روانی آسوده و آرام تصمیم بگیرید.
سعی کنید زمانی که آشفته هستید یا هفته بسیار بدی داشتهاید رابطه را به پایان نرسانید. بلافاصله بعد از دعوا و مشاجره نیز به فکر تمام کردن رابطه نیفتید زیرا طبیعی است که در حین بحث حرفهایی گفته میشود که از ته قلب نیست.
زمان و مکان مناسبی را انتخاب کنید.
پس از تصمیمگیری قطعی برای پایان دادن به رابطه، زمان و مکان مناسبی را برای مطرح کردن تصمیم خود انتخاب کنید. به هیچ عنوان زمانی که فرد آشفته و عصبی است و یا هنگامی که میخواهد سرکار برود مسئله را با او در میان نگذارید. همچنین، در مکانهایی که احساس خوبی به آنها دارید این کار را انجام ندهید. سعی کنید در موقعیتی بیطرف و خنثی در مورد این موضوع صحبت کنید.
رابطه را حضوری به پایان برسانید.
برای احترام به طرف مقابل، بهتر است رابطه را در حضور خود شخص به پایان برسانید. فقط زمانی میتوان به صورت غیر حضوری اینکار را انجام داد که طرف مقابل دور از شما باشد و بدانید تا مدت زیادی او را نخواهید دید. یا اینکه شخصیتی پرخاشگر و عصبی دارد و ممکن است به شما آسیب برساند. در این شرایط بهترین راه تمام کردن رابطه، از راه دور و به شکل تلفنی خواهد بود.
راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب طرف مقابل
مسئولیت پایان رابطه را بپذیرید.
با گفتن جملاتی مثل” تو هم به من علاقه نداری“، ” تو دیگر مرا دوست نداری“، ” تو به من توجه نمیکنی” مسئولیت را به گردن او نیندازید و خود از پذیرش مسئولیت پایان رابطه شانه خالی نکنید . در غیر این صورت، طرف مقابل را درگیر کردهاید و باعث می شوید احساس بی ارزشی کند و اعتماد به نفسش را در رابطههای بعدی و در زندگی خود از دست بدهد.
بعضی از کلیشه ها را کنار بگذارید.
برای اتمام رابطه به طرف مقابل نگویید “من به درد زندگی با تو نمیخورم” “من برای تو مناسب نیستم” “بهتر از من میتونی پیدا کنی“. این حرفها بسیار کلیشهای است و به غرور طرف مقابل توهین میکند. سعی کنید صادق باشید و به راحتی مشکلات خود را مطرح کنید.
رابطه را با قطعیت به پایان برسانید.
به طرف مقابل نگویید دوست معمولی هستیم و دیدارهایمان را ادامه میدهیم. یا اینکه از این به بعد خواهر و برادریم، این حرفها باعث میشود فرد احساس کند، هیچ ارزشی برای رابطه قائل نیستید و احساس سرخوردگی شدیدی کند. در نتیجه، وقتی که تصمیم جدی برای قطع رابطه گرفتید ارتباط و دیدارهایتان را به طور کامل قطع کنید.
به اعتماد به نفس طرف مقابل آسیب نزنید.
شما وظیفه دارید صادقانه مشکلات را با او در میان بگذارید. ولی از زدن بعضی از حرفهایی که باعث شود عزت نفس و اعتماد به نفس طرف مقابل آسیب ببیند پرهیز کنید. برای مثال اگر از نحوه حرف زدن او بدتان می آید لازم نیست آنرا بیان کنید. فقط سعی کنید به او بفهمانید شخص مناسبی برای یکدیگر نیستید “همین“
هنگام اتمام رابطه فقط روی نکات منفی و مشکلات تاکید نکنید.
به خوبیها و نکات مثبت طرف مقابل اقرار کنید و لحظات خوبی که با هم داشتید را یادآوری کنید. این کار باعث میشود که او احساس ارزشمندی نماید.
سعی کنید خود را در جایگاه طرف مقابل قرار دهید.
اگر بتوانید خودتان را به جای طرف مقابل بگذارید بهتر میتوانید او را درک کنید و به نحوی رابطه را به پایان برسانید که شخص آسیب جدی نبیند.
تنها یک/دو دلیل اصلی برای قطع ارتباط بیان کنید.
شما لازم نیست دهها دلیل برای قطع ارتباط عنوان کنید، زیرا ممکن است فرد مقابل از بین این دلایل ضعیفترینشان را انتخاب کند و برای آن دلیل نقض بیاورد. این مساله، شما را وارد یک گفتگوی پیچیده میکند که ممکن است دلخوریهایی را پیش بیاورد.
مهربان باشید.
پیشنهاد قطع ارتباط از طرف شما به اندازه کافی بار هیجانی منفی دارد، به همین دلیل سعی نکنید با آوردن جملات و کنایههای مختلف، حسهای منفیتری در فرد مقابل ایجاد کنید. سعی کنید خودتان را جای فرد مقابل بگذارید و ببینید که اگر خودتان بودید از شنیدن این جملات چه احساسی داشتید.
سعی نکنید همچنان او را به خود علاقهمند نگه دارید.
گاهی برخی از افراد سعی میکنند در عین بر هم زدن رابطه، همچنان فرد مقابل را به خود علاقهمند نگه دارند. این یکی از بدترین کارهایی است که در حق فرد مقابل انجام میدهید، زیرا، عبور از این مرحله و پذیرش قطع رابطه را برایش سختتر میکنید. شما او را با یک تناقض عجیب خواستن و نخواستن، مواجه میکنید که فرد را در یک برزخ احساسی قرار میدهد.
سر حرف خود بایستید.
بسیار طبیعی است که فرد مقابل بخواهد با حرفهایش نظر شما را برگرداند. اما اگر قبلا تصمیم نهایی خود را گرفتهاید، حتما سر حرف خود بایستید، زیرا، به دلیل احساسی بودن شرایط، برگشتن از نظر اصلا به نفع شما نیست و احتمالا داستان مشکلات قبلی با شدت بیشتری ادامه پیدا خواهند کرد.
راهکار هایی برای کنار آمدن با مشکلات بعد از اتمام رابطه
- سعی نکنید بلافاصله رابطه جدیدی را برای فراموشی شروع کنید: به خودتان فرصت دهید تا با این مسئله کنار بیایید ، آنرا بپذیرید و دروجودتان حل و فصل کنید که انجام این پروسه زمان بر خواهد بود.
- تصور نکنید که فقط شما این مشکل را دارید و با آن درگیر هستید: بسیاری از افراد زمانی که دچار درد و رنجی میشوند تصور می کنند این مسئله منحصر به خودشان است و هیچکس به این شدت مشکل ندارد. در حالی که بسیاری از افراد با شکست عشقی و درد و رنج ناشی از آن دست و پنجه نرم میکنند. یا قبلا آن را تجربه کرده و این مسیر را طی نمودهاند. اگر فکر کنید که خیلی از افراد مشکل شما را داشته اند، میتوانید راحت تر آنرا بپذیرید و مسئله را حل کنید.
- از درد ناشی از جدایی فرار نکنید: سعی کنید بعد از اتمام رابطه عاطفی، با درد و رنج حاصل از آن رو به رو شوید و آن را بپذیرید و برایش به راحتی سوگواری کنید.
- برای طرف مقابل نامه بنویسید: نامه نوشتن راهکار بسیار مناسبی برای کنار آمدن با شکست عشقی است. هر چه در دلتان هست و هر احساسی که دارید میتوانید در نامهای برای شخص مقابل بنویسید. لازم نیست آنرا ارسال کنید بعد از نوشتن نامه میتوانید بخوانید و پاره کنید. با این کار آرامش می یابید و راحتتر میتوانید آن احساسات را فراموش کنید.
- فعالیتهای مورد علاقه خود را انجام دهید: برای به حداقل رساندن آسیبهای بعد از پایان رابطه، فعالیتهای مورد علاقه خود را بشناسید و آنها را انجام دهید. اگر فقط گوشهای بنشینید و به خاطرات و طرف مقابل فکر کنید احتمال افسردگی در شما افزایش می یابد.
- خود گویی های مثبت داشته باشید: با خودتان نگویید “من دیگر نمیتوانم با این مسئله کنار بیایم”. ” من دیگر نمیتوانم با کسی رابطه داشته باشم”. “من دیگر نمیتوانم او را فراموش کنم” و “من نمیتوانم بدون او زندگی کنم”. بلکه سعی کنید به جای این کلمات خود گوییهای مثبتی را جایگزین کنید مانند اینکه ، “بسیاری از افراد شکست عشقی خوردهاند و ادامه میدهند”. “من قوی تر از اونی هستم که همچین چیزی من رو از پا دربیاره” . “من میتوانم از پس خودم و زندگیم بربیام”. ” من این مشکل را هم مثل مشکلات دیگه حل و فصل میکنم”. “من توانایی حل و کنار آمدن با این مسئله رادارم”.
اگر طرف مقابل شما را تهدید کرد چه باید بکنید؟
بعضی از افراد بدون توجه به آسیبهایی که هم به خودشان و هم به دیگران میزنند، برای ادامه رابطه با طرف مقابل به ابراز خشم و تهدید کردن میپردازند. در این شرایط چند راهکار مقابله ای برای فرد وجود دارد:
- به این نکته توجه کنید، فردی که تهدید میکند بیشتر از هرکسی خودش میترسد درغیر اینصورت هیچگاه از تهدید برای ترساندن دیگران استفاده نمیکرد.
- در ابتدا سعی کنید فرد را با حرف زدن قانع کنید ، وی را آرام کنید و به او بفهمانید دیگر رابطه فایدهای ندارد و باید تمام شود، با دلایل قانع کننده و منطقی تصمیم خود را به او بگویید. به او نشان دهید که میفهمید شما را دوست دارد، احساس او را درک میکنید و میدانید که چقدر تمام کردن این رابطه برایش دشوار است. سپس به طرف مقابل بفمهانید رفتارهای پرخاشگرانه و تهدید کردن تاثیری ندارد و فقط نفرت را بیشتر می کند.
- خاطرات خوبی که باهم داشتید را یادآوری کنید و به او بگوید آن عشق و خاطرات خوب را با رفتارهای خشونت آمیز خراب نکند.
- سعی کنید در مقابل شخصی که تهدید میکند خود را ضعیف نشان ندهید و ابراز نکنید که از طرف مقابل میترسید چراکه این کار باعث میشود فرد تهدید کننده شجاعت بیشتری در مقابل شما پیدا کند و تهدید هایش را افزایش میدهد.
- سعی کنید از او فرار نکنید که به ضعف شما پی نبرد.
- تاکید کنید که خانواده به صورت کامل از شما حمایت میکنند و با شخصی که باعث ازار و اذیت بشود با قاطعیت برخورد خواهند کرد
اگر طرف مقابل برای ادامه رابطه به شما التماس کرد و شروع به گریه کرد چه باید کرد؟
بسیاری از افراد به خصوص زنان به دلیل مسائل عاطفی در این شرایط سعی میکنند تصمیم خود را تغییر داده و رابطه را هرچند برایشان ناسالم و غیر قابل تحمل است ادامه دهند در اینجا راهکارهایی برای این وضعیت ارائه می شود:
- در ابتدا باید خود را آرام کنید و اجازه ندهید فرد مقابل و دلسوزی برای او از تصمیم قاطع شما جلوگیری کنند. این بدان معنی نیست که ظالمانه رفتار کنید، بلکه اگر فقط به خاطر دلسوزی به رابطه ادامه دهید هم به خود و هم به طرف مقابل خیانت بزرگی کردهاید.
- با همدلی و درک طرف مقابل او را آرام کنید
- به او بفهمانید دیر یا زود این جدایی اتفاق میافتد و برای جلوگیری از وابستگی بیشتر الان باید رابطه به پایان برسد
- با کلمات مناسب سعی کنید او را آرام کنید که احساساتش جریحه دار نشود

تمام کردن یک رابطه عاشقانه برای هردو طرف بسیار سخت و ناراحت کننده است. و مشکلات روانشناختی بسیاری برای بیشتر افراد ایجاد می کند. با این حال، بسیاری از افراد ممکن است تصمیم به قطع رابطه بگیرند. برای این اشخاص راه هایی وجود دارد که بتوانند رابطهی خود را با آسیب و ناراحتی کمتری به پایان برسانند. برخی از این روش ها عبارتند از: تصمیم گیری قطعی درمورد اتمام رابطه، لیست کردن مشکلات و دلایل برای پایان دادن به رابطه، مشورت گرفتن از خانواده و دوستان مورد اعتماد، مطرح کردن تصمیم در زمان و مکان مناسب، و مطرح کردن دلایل برای اتمام رابطه به صورت واضح و مشخص برای طرف مقابل. همچنین برای اینکه به طرف مقابل آسیب جدی وارد نشود باید ،سعی کنید خود را در جایگاه طرف مقابل قرار دهید، برای اتمام رابطه فقط روی نکات منفی و مشکلات تاکید نکنید، به اعتماد به نفس طرف مقابل آسیب نرسانید، رابطه را با قطعیت به پایان برسانید، کلیشه ها را کنار بگذارید، و مسئولیت پایان رابطه را بپذیرید.